Juoksijoille

Tapahtumatiedot

Ilmoittautuminen

Peruutukset ja siirrot

Voit siirtää osallistumisoikeuden toiselle (esimerkiksi myydä tai antaa kaverille) saamasi itsepalvelulinkin kautta. Jos linkkisi on hukassa, pyydä uusi info@nuts.fi.

Sairaustapauksissa voit myös siirtää osallistumisoikeuden tuleviin NUTS-tapahtumiimme ottamalla yhteyden kisatoimistoon info@nuts.fi. Osallistumismaksuja ei palauteta.

Sarjan korotukset ovat osallistumismaksun erotusta vastaan mahdollisia.

Ilmoittautuminen liikunta- ja kulttuuriseteleillä sekä -saldoilla

Tapahtumiimme käy maksuvälineiksi rahan ohella myös seuraavat:

 • Smartum Liikunta- ja kulttuurisetelit sekä -saldo
 • Epassi

Voit maksaa näillä maksutavoilla verottajan ohjeiden mukaisesti vain osallistumismaksun. bussikuljetuksen ja muiden lisäpalveluiden maksamisen ohjeistamme erikseen.

Kun haluat maksaa näillä maksutavoilla, ole etukäteen yhteyksissä info@nuts.fi. Setelit lähetetään etukäteen meille, samoin saldot kuitataan etukäteen. Saat vastineeksi voucher koodin jolla teet ilmoittautumisen. Seteleiden ym. vastaanotto alkaa marraskuussa.

Kisohje

Aikataulu

Tapahtuman alustava ohjelma. Tiedot täydentyvät.

10.8.2018 perjantai / friday

15–22Numeroiden jako / Bib PickupKokouskeskus

11.8.2018 lauantai / saturday

7–8Numeroiden jako / Bib PickupKokouskeskus
9.00Tunturimaraton lähtö / start
9.15Tunturipuolikas lähtö / start
9.30Tunturikymppi lähtö / start
11.15–11.30Tunturipuolikkaan voittajan maaliintuloennuste
12.40–13.00Tunturimaratonin voittajan maaliintuloennuste
17.00maali sulkeutuu
19.00Palkintojenjako / Prize ceremonyHotellin ravintola

Kisakeskus ja numeroiden jako

Kilpailukeskus on

Hotelli Pyhätunturi
Kultakeronkatu 21
98530 Pyhätunturi

 • Osanottajakohtainen kilpailumateriaali luovutetaan kisatoimistossa kokouskeskuksessa hotellia vastapäätä.
 • Pysäköinti tapahtuu kilpailukeskuksessa hotellin edustalla.
 • Tapahtumakylä hotellin pihalla on auki perjantaina ja lauantaina. Paikalla on mm. BUFF Trail Tour -kumppaneita ja muita polkujuoksuun liittyvien tuotteiden esittelijöitä.
 • Kokouskeskus on käytettävissä vaatteiden vaihtoon ennen lähtöä ja varusteiden säilytykseen (Isokuru-tila) kisan ajaksi. Tila lukitaan kilpailun ajaksi, mutta varusteita ei vartioida. Varusteiden säilytys tapahtuu omalla vastuulla.

Reitit ja kartta

Tunturimaratonin reitillä juokset sorapohjaisia polkuja, pitkospuita, rappusia, pehmeitä latupohjia, kärrypolkuja, teknisiä polkuja tunturien rinteillä, perinteisiä lapin kinttupolkuja ja lopuksi vielä lyhyt pätkä pehmeää laskettelurinnettä maaliin.

Matkojen tiedot

 TunturimaratonTunturipuolikasTunturikymppi
Pituus43 km21,5 km10 km
Noususumma1 145 m690 m400 m

Reittikartta (pdf) >

Tunturimaratonin reittikuvaus

Maratonreitin lähtö ja maali ovat Pyhän hotellin pihalla. Lähdöstä otetaan suunta Tajukankaan ohi alas Aittakurun vaikuttaviin maisemiin. Aittakurun jälkeen juostaan hetken matkaa latupohjia ja sitten lähdetään pikkuhiljaa nousemaan kohti Karhunjuomalampea ja Suomen vanhimman kansallispuiston tuntureita.

Karhunjuomalammelta otetaan suunnaksi Annikinlampi ja sen jälkeen Huttuloma. Tässä vaiheessa juoksijat saavat nauttia vaikuttavista Lapin tunturi- ja erämaamaisemista Noitatunturin, Laakakeron ja Peurakeron alarinteillä.

Huttuloman jälkeen lähdetään kapuamaan Luoston tunturiketjuun kuuluvia tuntureita ja vaaroja. Ensimmäisenä Huttutunturin rinnettä pitkin kohti Kapustaa. Kapustan jäätyä selän taakse lähdetään kiertämään Latvavaaraa.

Latvavaaran kierroksen jälkeen suunnataan takaisin kohti Pyhää, jälleen Kapustan ja Huttutunturin kautta Huttulomaan, kuitenkin eri reittiä kuin mennessä. Huttulomasta alkaa piinaava nousu Peurakeron, Laakakeron ja Noitatunturin rinteillä. Nousu taittuu voitoksi Annikinlammella, josta jatketaan Karhunjuomalammelle.

Karhunjuomalammelta matka jatkuu muutaman kilometrin verran kauniilla metsäpolulla, jonka jälkeen alkaa viimeinen rutistus, kun noustaan teknistä polkua pitkin Kultakeron huipulle (500 m). Kultakeron laelta laskeudutaan hiihtorinnettä pitkin Pyhän hotellille ja maaliin!

Tunturipuolikkaan reittikuvaus

Tunturipuolikas kulkee samassa maastossa kuin Tunturimaratonin reitti (katso tarkempi kuvaus yllä). Takaisin maalia kohti käännytään jo Huttulomassa.

Tunturikympin reittikuvaus

Tunturikymppi juostaan samassa maastossa kuin Tunturimaratonin ja Tunturipuolikkaan reitit (katso tarkempi kuvaus yllä). Takaisin maalia kohti käännytään Karhunjuomalammelta. Tunturikymppi sopii hyvin harrastejuoksijoille, jotka haluavat kokeilla ja tutustua polkujuoksuun.

Varusteet

Jaamme

 • Kartta
 • Numerolappu ja hakaneulat – kiinnitä numero näkyvälle paikalle rintaan tai kisavyöllä vyötäisille

Tuo mukanasi

 • Toimiva matkapuhelin ladatulla akulla – suojaa kastumiselta ja tallenna puhelimeen kisapäivystyksen numero 040 6605 281
 • Elastinen liimaside vesitiiviisti pakattuna (min. 100cm x 6cm)
 • Juomapullo tai -pussi  vähintään 0,5 litraa
 • Avaruuslakana hätätilanteiden lämmikkeeksi
 • Merkinantopilli
 • Muki – emme roskaa kansallispuistoa kertakäyttömukeilla
 • Varaenergiaa hätätilanteisiin vähintään 250 kcal

Huolto

Reitillä on 3 juomapistettä:

 • Karhunjuomalampi (kaikki sarjat)
 • Huttuloman autiotupa (Tunturimaraton ja Tunturipuolikas)
 • Latvavaara (Tunturimaraton).

Pisteet on merkitty reittikarttaan. Juomapisteillä on juomana vettä sekä energiajuomaa. Juomapisteillä ei ole mukeja, vaan kannut joilla voi täyttää oman mukisi sekä pullon tai juomapussin. Kannuista ei saa juoda suoraan! Vesi on tarkoitettu vain juotavaksi, ei päälle kaadettavaksi.

Juomapisteillä on roskikset. Kaikki kisassa syntyvä roskat on joko tuotava maaliin tai laitettava juomapisteiden roskiksiin.

Kilpailun luonteeseen liittyy oleellisesti, että osanottajat kantavat itse omat eväänsä ja juomapisteiden välillä tarvitsemansa juoman. Ulkopuolinen huolto on sallittu kilpailun yleisillä huoltopisteillä (Karhunjuomalampi, Huttuloma, Latvavaara).

Turvallisuus

Kilpailija on velvollinen auttamaan muita osanottajia, mikäli nämä tarvitsevat ensiapua.

Kilpailureitti on maastopohjaltaan ja profiililtaan vaativa, mikä matkan aiheuttamaan väsymykseen yhdistettynä altistaa loukkaantumisille. Reitti kulkee tunturimaastoissa, ja pisimmillään lähimmälle ajokelpoiselle reitille on noin 4km. Ensiavun saaminen maastoon ja mahdollinen kuljetus hoitoon kestää pidempään kuin tavallisissa juoksutapahtumissa.

Reitin varrella on 3 ensiapupisteittä, jotka on merkitty karttaan (juomapiste = EA-piste). Näissä on ensiapuvälineitä, ensiaputaitoinen henkilö ja kuljetusmahdollisuus.

Järjestäjien ensiapuvalmiuden lisäksi kilpailijoilta edellytetään omatoimisuutta ja ripeää toimintaa tilanteissa, joissa ensiapua tarvitaan. Hätätilanteessa osanottajan on asetettava kilpakumppanin auttaminen oman kilpailusuorituksen edelle.

Vakavissa loukkaantumistilanteissa on ensin soitettava yleiseen hätänumeroon 112 ja sen jälkeen ilmoitettava järjestäjille.

Todennäköisimmät ongelmat matkalla

 • Kaatuminen ja sen seuraukset: Naarmut käsissä ja polvissa, nyrjähdykset, jopa luunmurtumat Ensiapu: Omatoiminen ensiapu matkalla itse tai muiden osanottajien avustuksella, järjestäjien ensiapu karttaan merkityissä ensiapupisteissä, vakavissa tapauksissa yleinen hätänumero 112.
 • Nestehukka ja muu uupuminen kesken matkan, josta huonolla kelillä seurauksena hypotermiariski Ensiapu: siirtyminen omin voimin tai kilpakumppanien avulla lähimpään EApisteeseen. EA-pisteillä on varalla juomaa ja energiaa kaikkein uupuneimmille. Täydellisen uupumisen tapahtuessa paluukyyti EA-pisteestä autolla.

Kiireettömissä keskeyttämistapauksissa on ilmoittauduttava ensiapupisteeseen, joista järjestetään kuljetus kilpailukeskukseen päivän mittaan. Kuljetusta on syytä varautua odottamaan. Järjestäjille on aina ilmoitettava keskeyttämisestä.

Kisan jälkeen

Säännöt

Muutokset

Pidätämme oikeuden muutoksiin. Tarkista ajankohtaiset ohjeet tältä sivustolta kisan alla.